De meiden bleven vorig weekend een nachtje slapen op de Scouting ivm de JOTA/JOTI.

Max was er helemaal klaar voor om mee te gaan.

21

okt

by ton

Moederboard stuk, opnieuw Windows erop en toen alle back-ups weer terug.
Kom langzaam weer bij.

Tekst en filmpje van RTV Rijnmond.

______________________________________________________________________________________

Dordt bezuinigt miljoenen op ambtenaren en cultuur

1 oktober 2010

Het gemeentebestuur van Dordrecht wil de komende vier jaar 20 tot 26 miljoen euro bezuinigen. In de vrijdag gepresenteerde begroting staat onder meer dat er zestig ambtenaren weg moeten.

Net zoals het aanstaande kabinet snijdt Dordrecht in de eigen organisatie, in allerlei subsidies en in de cultuursector: die wordt met 10 tot 15 procent gekort. Het gemeentebestuur hoopt zo te bereiken dat de lasten voor burgers nauwelijks worden verzwaard.

Internetenquête
De precieze invulling van de bezuinigingen staat nog niet vast. Inwoners van Dordt mogen hierover nog hun zegje doen op internet. Zij mogen vanaf 12 oktober via de website van de gemeente aangeven hoe zij zouden bezuinigen. Bij de keuzemogelijkheden zullen ook de ideeën van de oppositie vermeld worden.

Task-forces
Verder krijgt Dordrecht twee nieuwe task-forces. De ene gaat de top-100 van overlastgevers aanpakken, de ander moet binnen twee jaar de problemen oplossen met de huisvesting van Oost-Europese arbeidsmigranten.

5

okt

by ton

Een vervolgje op het bericht van 24 september. Tekst en filmpje opnieuw van RTV Dordrecht.

___________________________________________________________________________________

Wethouder kent niet alle details van CBK (video)
Gepubliceerd op donderdag 30 september 2010 (19:12)

Centrum Beeldende Kunst Dordrecht

De Dordtse cultuurwethouder Van den Oever weet in grote lijnen wat het CBK doet, maar kent niet de details. Dat zegt directeur Willems van het CBK.

De directeur reageert daarmee op het bezuinigingsplan van de wethouder om het Centrum Beeldende Kunst aan de Voorstraat in Dordrecht op te heffen. Zo vertelde de wethouder een verslaggever van TV Dordrecht dat het CBK is gestopt met het uitlenen van kunst. Dat is niet waar.

De wethouder wil diverse functies onderbrengen bij andere instellingen. Volgens Willems kan dat niet, omdat activiteiten met elkaar samenhangen. Toch vindt hij bezuinigingen op cultuurgebied terecht. Volgens hem is het niet nodig dat het CBK in het huidige pand aan de Voorstraat blijft zitten.

Nog een filmpje van Lotte, met vriendin Chloe als commentator en Lotte als camera-vrouw.

5

okt

by ton

Sinds een paar maanden heeft Lotte een digitale camera en sinds een paar weken hebben de meiden allebei een hamster. Wat krijg je dan…… Juist, hamster-filmpje.

De witte is Pip, van Lotte en de grijs met witte is Lulu van Tessa, beide op de Ark van Noah van Playmobil.