21

dec

by ton

Wat foto’s van afgelopen weekend vanuit de woonkamer (op 1 na). Degene wie weet waar e.e.a. te vinden is, is een dezer dagen welkom op een kop koffie, choco of een glas thee.

21

dec

by ton

Enige tijd terug hadden de meiden een poezie-project op het Walburg-College. Lotte had het vrij standaard gehouden, maar Tessa was druk bezig met lay-out, haiku’s en. uiteraard, Buddingh’s Blauwbilgorgel.

Het deed me weer even denken aan mijn eigen middelbare-schooltijd. Ik ben vrij laat gedichten gaan lezen en de aanleiding was een leraar Nederlands (bedank, heer Dankers) die een Engels gedicht voordroeg: “Jabberwocky”van Lewis Carroll uit “Through the looking-glass”.

Het is nog steeds een van de weinige gedichten die ik uit mijn hoofd kan voordragen:

‘Twas brillig, and the slithy toves
Did gyre and gimble in the wabe:
All mimsy were the borogoves,
And the mome raths outgrabe.

etc.

Hieronder een leuke uitvoering van Omnia, om de link met Dordt te behouden, een optreden in Bibelot.

19

dec

by ton

Op 69-jarige leeftijd is net voor het weekend Captain Beefheart overleden.

Deze komt van de blog van mijn lief; en ik vind hem wel leuk.
Hij is intussen ook te vinden op Idordt.
____________________________________________________________________________________

Beter Voor Dordt heeft op een rotonde vijf kerstboompjes geplaatst. Voor Dordrecht. Zonder sier, want de burger moet toch beseffen dat we leven in een tijd van bezuinigingen, nietwaar? Maar helemaal zonder sier is het niet, er staan immers drie grote borden met het logo van BVD omheen.

Wat moet dit duidelijk maken? Dat BVD Dordrecht vijf kerstboompjes cadeau geeft, zonder lichtjes? Of is dit gewoon reclame? Hebben ze er eigenlijk wel een vergunning voor? Wanneer komt de volgende politieke partij met iets ’leuks’ voor de stad? ( lees: reclame in het kader van populariteitsverbetering)

Maar, politieke partijen van Dordt, dan alstublieft geen kerstbomen zonder versiering, of een oliebollenkraam zonder oliebollen, vuurwerk zonder lontje, brood zonder beleg, 3 bedden voor 50 daklozen en nog meer van die symboolpolitiek, maar zaken waar Dordt wél wat aan heeft: opleidingen voor werkzoekenden, opvang voor slachtoffers van huiselijk geweld, aanpak van leegstand, meer maatschappelijke opvang,meer politieagenten erbij, en als u dàt voor elkaar krijgt, dan mag u terecht een groot bord plaatsen , want dan heeft u écht iets voor Dordrecht gedaan.