18

jan

by ton

Vond deze via Boing Boing.

3

jan

by ton

Tony Hammer heeft zijn 2de blog geopend. Met veel mooie foto’s uit Georgie.

Vond deze via Idordt. Weet niet waar hij oorspronkelijk vandaan komt.

Max is duidelijk klaar voor het nieuwe jaar.

2

jan

by ton

Oudjaar redelijk rustig gehouden, vooral vanwege de katten.

De 1ste even bij Ome Martien en Tante Truus geweest, waar de meiden weer eens lekker hebben zitten sjoelen.

Onderstaand een bericht van De Luiaardvrouwe. Patrizia, veel succes met je opleiding!

Aankondiging de LuiaardVrouwe

L.S.

De komende twee jaar gaat artistiek leider en theatermaker Patrizia Filia een opleiding volgen die al haar tijd in beslag zal nemen. Hier uit vloeit voort dat ze de komende tijd geen theaterproducties zal kunnen doen.

Tijdens en na haar studie zal zij zich bezinnen over haar werk bij Stichting de LuiaardVrouwe. En wij als bestuur hopen dan ook dat zij de draad weer zal oppakken.

Indien u kennis wilt nemen van haar werk tot nu toe, dan kunt u de website raadplegen.

Mocht u in de gelegenheid zijn dan kunt u wel vanaf 8 januari 2011 een voorstelling bijwonen van haar theaterstuk “Medea”. Dat zal opgevoerd worden in Montevideo, Uruguay. Zie informatie: http://estrenosuy.com/?q=/node/317

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen we u op de hoogte brengen.

Rest ons u een, ondanks barre tijden in de kunst, succesvol 2011 toe te wensen.

Het Bestuur en Patrizia Filia

www.deluiaardvrouwe.nl

Het origineel is hier te vinden:

2010 is al weer bijna voorbij. Het is nu de tijd van reflectie en verzoening. Kom op Jan, je kan het. Okee. “De Partij van de Arbeid heeft ongenadig op zijn sodemieter gekregen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. En we zitten daarom natuurlijk niet meer in het college van B en W”. Heel goed, zo’n stukkie zelfreflectie aan de achterkant!

Okee, ik snap het. Hier komt er nog een. ”We hebben nu Beter voor Dordt dat het voor het zeggen heeft met drie van de vijf wethouders. En de VVD en het CDA mochten ook mee doen in een wanhopige poging om de bestuurlijke onnozelheid van BvD nog een beetje te compenseren”. Ietsje meer afstand Jan, ietsje meer afstand. Okee, okee. “We hebben nu een college met BvD, VVD en CDA, dat evenwichtig is samengesteld uit ervaring en vernieuwing en dat optreedt als gelijkwaardig collectief”. Ja zie je wel, het is even wennen, maar je kan het.

Okee. Ik voel ‘em. Ik ga door: “Helaas hebben we Beter voor Dordt in dit college op nog geen enkele originele gedachte kunnen betrappen. Van het beleid dat wordt voorgesteld krijgt een normaal mens een enorme diarerende aandrang, vanwege de onbeschaamde oppervlakkige platheid. Zelfs de VVD veegde onlangs nog volledig de vloer aan met het nieuwe integratiebeleid”. Nee Jan, dat klinkt niet erg verzoenend. Okee, sorry ik liet me gaan. Ik bedoelde natuurlijk: “Beter voor Dordt is na jaren uitstekende oppositie natuurlijk nog zoekend naar een eigen bestuurlijke koers en verdient het om daar ook de ruimte voor te krijgen. En het is goed dat de verschillende coalitiepartijen daarbij dan een kritisch opbouwende rol vervullen”. Da’s beter!

Okee. Ik voel ‘em nu echt helemaal… “Zo langzamerhand wordt men erg moe van het ‘samen aan de voorkant praten’, als alternatief voor het hebben van een eigen mening. De beste wethouder van het college – van het CDA – heeft na een half jaar dan ook al helemaal tabak van dit gezever en vlucht naar het bedrijfsleven. Dat kan nóg verzoenender Jan! Okee, okee. “De wethouder van het CDA wil meer aandacht geven aan zijn gezin en kon tegen die achtergrond een mooi aanbod uit het bedrijfsleven helaas niet afslaan. Het is natuurlijk een verlies voor het team. Maar omdat de coalitieparters inmiddels gewend zijn om samen als team aan de voorkant goed overleg te hebben, zullen zij voor de ontstane situatie ongetwijfeld een duurzame oplossing vinden. Perfect! En dan nu afsluiten!

Okee. Huuuhhum: “Het is een tijd van reflectie en verzoening. Dus ik wens iedereen een gelukkig nieuwjaar”!

“En het college een zalig uiteinde”.

Nou ja, het is een begin.