Schaamteloos gejat van Idordt (sorry Scharco):

Woensdag binnenstadsdebat

Geschreven door Scharco
apr 17

Het Dordtse journaille heeft zijn koppen bij elkaar gestoken en een debat georganiseerd over de toekomst van de binnenstad. Aanstaande woensdagavond in Art & Dining.
Alle journalisten zijn er. De agenda’s van de lokale politici zijn geblokt, zij hebben ook geen reden om weg te blijven.

Centrale vraag van de avond:
Hoe kan de binnenstad levendig blijven?

Aan iDordt is gevraagd om het debat via sociale media te verslaan en om het online debat aan te jagen. Als je niet naar Art & Dining kan komen, praat mee via twitter (#t078), facebook of laat je comment achter op deze blog.

Hou vooral niet je mond. Praat mee en vertel wat je vindt. Wij zorgen dat jouw mening tijdens het debat gehoord wordt.

En daar hoef je niet mee te wachten tot woensdag.

18

apr

by ton

En ja, ze bestaan echt….zie hier.

18

apr

by ton

Leuke documentaire van de Australischse TV: Staat ons dat ook nog te wachten?

Persbericht van de Gemeente Dordrecht van vandaag:

Schoolkinderen vullen bloembakken Houthavenplein
Samen de buurt mooier maken

Op woensdag 20 april, om 11.00 uur, vullen kinderen van de Mariaschool de nieuwe bloembakken op het Houthavenplein met plantjes. De bloembakken zijn een resultaat van het project ‘Samen de buurt mooier maken’.

Bewoners van het Houthavenplein hebben de bloembakken aangevraagd via het project ‘Samen de buurt mooier maken’. De gemeente heeft vier bloembakken rondom het grote plein neergezet. De Mariaschool heeft een aantal van de plantjes gedoneerd waarmee de kinderen de bloembakken vullen.

Samen de buurt mooier maken
De gemeente wil inwoners graag meer betrekken bij het mooi en schoon maken of houden van de buurt. ‘Samen de buurt mooier maken’ is actief zorgen voor een mooiere buurt. Daarmee leveren bewoners een belangrijke bijdrage aan het schoon, heel en veilig houden van de stad.

Tegenprestatie
In ruil voor hun actieve inzet krijgen de bewoners een tegenprestatie van de gemeente. Deze tegenprestatie kan bijvoorbeeld bestaan uit het plaatsen van gevelbakken of het leveren van bloembakken. Ook kan de gemeente adviseren over het groenonderhoud en de beplanting.

Meedoen
Bewoners die ook een leuk initiatief hebben om hun buurt mooier te maken, kunnen contact opnemen met een opzichter van de gemeente, via de wijklijn (14 078) of per e-mail (wijklijn@dordrecht.nl).

Nog steeds mijn favoriete nummer.

Meer foto’s en achtergrond-informatie zijn hier te vinden.

Ik mag dit soort dingen wel.