Wanneer je van plan bent om verschillende lijsten te kopen spreekt het voor zich dat je even grondig na zal willen denken over vooral de uitstraling waar deze frames over moeten beschikken. Niet alleen zal je daarbij willen denken aan het type materiaal waar gebruik van wordt gemaakt voor het maken van de lijsten, wat bovendien ook te denken van de kleur waarin de frames uitgevoerd dienen te worden? Het enorme aanbod op de markt heeft ervoor gezorgd dat het voor veel mensen een behoorlijke opgave is geworden om te achterhalen wat voor hen nu precies de mooiste lijsten zijn voor in hun interieur. De informatie op deze pagina zou je evenwel kunnen helpen om deze vaak gestelde vraag te kunnen beantwoorden.

Kies je voor een passende of voor een contrasterende lijst? 

Eén van de wellicht belangrijkste vragen die je jezelf zal stellen heeft betrekking tot het feit of je gaat opteren voor een passende lijst of voor een contrasterend exemplaar voor in je interieur. Beide opties zijn uiteraard een mogelijkheid. Door de jaren heen zijn er op de markt dan ook heel wat verschillende prachtige lijsten verschenen die perfect tegemoet kunnen komen aan ieders wensen en verwachtingen. Voor welk exemplaar jij op het einde van de rit zal gaan kiezen is natuurlijk vooral afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren die je zelf hebt. Kies je voor een minimalistische uitstraling? Dan zal je wellicht altijd willen opteren voor perfect matchende lijsten met je interieur.

Welke zaken bepalen de prijzen van lijsten?

De prijzen die worden gevraagd voor frames worden bepaald door tal van verschillende factoren. In eerste instantie zal er daarbij natuurlijk vooral worden gekeken naar het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Op dit vlak bestaan er tegenwoordig eveneens meerdere mogelijkheden. Zo zou je kunnen kiezen voor een lijst gemaakt van hout, maar wat ook te denken van een exemplaar van aluminium? De keuze op vlak van materiaal is voor het grootste deel bepalend voor de kostprijs van de lijst. Echter spreekt het voor zich dat ook de afmetingen op dit vlak zeer belangrijk zijn. Des te groter de lijsten die je gaat kopen zijn, des te meer materiaal er is vereist om ze te kunnen realiseren. Het spreekt voor zich dat dit de totaalprijs van de lijst natuurlijk zal gaan beïnvloeden. Tot slot is er uiteraard ook nog het verschil tussen een standaard lijst en een maatwerk exemplaar. De kosten voor deze laatste liggen uiteraard eveneens wat hoger. 

Verno.com – Framed, with love.

Allemaal dezelfde lijsten kopen voor in je interieur of toch maar niet?

Voor veel mensen geldt dat ze in hun interieur niet zomaar gebruik maken van één, maar wel van meerdere frames. De kans is bijzonder groot dat deze lijsten niet allemaal in één en dezelfde ruimte opgehangen zullen worden. Toch is het zo dat velen zich de vraag stellen of ze er nu goed aan doen om allemaal dezelfde frames te kopen of niet. Ook het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de stijl waar de verschillende ruimtes over beschikken. Heb je bijvoorbeeld in elke kamer in je woning gekozen voor een strak interieur met hoofdzakelijk witte en zwarte invloeden? Dan zou je bijvoorbeeld perfect overal kunnen opteren voor het gebruik van witte of zwarte lijsten. Mogelijks kan je op deze manier soms ook nog eens rekenen op het verkrijgen van een interessante korting omdat je meerdere exemplaren van dezelfde lijst gaat bestellen.