Brandveiligheid arbeidsmigranten SNF

SNF helpt met richtlijnen omtrent brandveilige huisvesting voor tijdelijke arbeidsmigranten

De Nederlandse economie is een hele sterke economie die in stand wordt gehouden door miljoenen mensen. Een van de groepen mensen die een zeer belangrijke bijdrage leveren aan de economie, zijn de arbeidsmigranten die tijdens een seizoen of het hele jaar door werken voor een Nederlandse werkgever en ook tijdelijk in Nederland gehuisvest zijn. In veel van deze gevallen wordt de huisvesting dan ook gefaciliteerd door de werkgever of in samenspraak met het uitzendbureau.

De grootste groepen arbeidsmigranten vinden we terug in de uitvoerende beroepen, zoals de bouw en de agrarische sector. In het verleden zijn er nog weleens klachten of incidenten geweest met betrekking tot de staat en de veiligheid van de tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten en daarom is er tegenwoordig regelgeving in het leven geroepen die zich onder andere richt op de brandveiligheid binnen deze huizen.

Leestip: https://www.royalsafety.nl/arbo-en-brandveiligheid-kennisbank/normen-wet-en-regelgeving/wat-is-snf/

Houd arbeidsmigranten tevreden door ze aangename en veilige huisvesting te bieden

Als werkgever heb je het natuurlijk het beste met je mensen voor en wil je niet alleen dat deze hard en goed werk voor je verrichten, maar ook dat ze loyaal zijn naar jou en je bedrijf. Wanneer je werkt met arbeidsmigranten dan komt hier nog meer verantwoordelijkheid bij kijken, want nu ben je ook nog eens verantwoordelijk voor de huisvesting.

Om ervoor te zorgen dat aan alle regels omtrent huisvesting wordt voldaan, is er een keurmerk via de Stichting Normering Flexwonen in het leven geroepen, hier kunnen werkgevers zich aanmelden en wordt de huisvesting gecontroleerd op diverse regels en richtlijnen die betrekking hebben op een waardige woonomgeving en bovenal de veiligheid. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan maatregelen omtrent het voorkomen en bestrijden van brand, zoals rookmelders en blusapparatuur.

Een brandveilige woning met een SNF-certificaat

De Stichting Normering Flexwonen geeft zowel de arbeidsmigranten, als ook de werkgever diverse voordelen. Voor de arbeidsmigrant is het prettig verblijven op een plek waarvan je weet dat er voldoende ruimte beschikbaar is en waar je ook voldoende privacy hebt. Er zijn diverse regels opgesteld door de SNF die aangeven hoeveel mensen op een specifiek aantal vierkante meter mogen verblijven.

Uitgelicht: https://www.royalsafety.nl/arbo-en-brandveiligheid-kennisbank/normen-wet-en-regelgeving/snf-keurmerk/

Ook zijn er specifieke regels gericht op de brandveiligheid binnen de woonomgeving. In sommige gevallen wordt er gekookt in een te kleine ruimte zonder de juiste voorzorgsmaatregelen. Bij een SNF gecertificeerde woonvorm is dit uit den boze en zijn de juiste maatregelen genomen ter voorkoming van brand.