De woonkamervloer trends van dit moment

Een vloer is uiteraard onmisbaar in je woonkamer. Een mooie vloer is letterlijk en figuurlijk de basis van jouw interieur. De keuze voor een nieuwe vloer is dus ontzettend belangrijk en daardoor niet altijd even makkelijk. Je wilt er immers nog jaren van kunnen genieten zonder hem beu te raken. Gelukkig is de keuze reuze en is er altijd wel een vloer die bij jouw wensen past. Maar wat kies je nu? Ga je voor een natuurlijke houtvloer of kies je toch liever voor een stoere gietvloer. Om je te helpen bij het maken van een keuze, hebben de woonkamervloer trends van dit moment onder elkaar gezet:

De visgraatvloer

De visgraatvloer is nog altijd erg populair. Door je vloer in een visgraatpatroon te leggen, wordt je woonruimte op een subtiele manier gedecoreerd. Zowel de houtlook als het patroon zorgen voor een speelse en gezellige sfeer. Hoewel je het misschien niet verwacht, is de visgraatvloer in veel varianten te verkrijgen. Het patroon is herkenbaar, maar kleur, materiaal en formaat worden afgewisseld.

De betonlook

Steeds meer mensen kiezen voor een industriële uitstraling. Een moderne, stoere en warme stijl die makkelijk te combineren is. Om je industriële interieur af te maken, is de betonvloer zeer geschikt. De vloer geeft een mooie strakke basis en is ook nog eens makkelijk te onderhouden. Hoewel de vloer ook uit echt beton vervaardigd kan worden, wordt er in veel gevallen gekozen voor een pvc-vloer. Deze is eenvoudiger aan te leggen en hoeft bovendien niet te worden gecoat.

De gietvloer

Ook de gietvloer is in opmars. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt deze vloer niet gelegd maar gegoten. Er wordt een afwerklaag op een draagvloer aangebracht waardoor er een strakke vloer ontstaat zonder naden of kiertjes. De gietvloer kent tientallen verschillende kleuren en vormt de perfecte basis voor verschillende interieurstijlen.