Huis direct verkopen: zo doe je dat

Soms heb je simpelweg geen tijd. Je hebt een nieuwe baan gekregen in een ander deel van het land, je wilt om de kosten te drukken gaan samenwonen of iemand is komen te overlijden. Het zijn zomaar wat voorbeelden die synoniem staan aan je huis direct verkopen. Je wilt er dan zo snel mogelijk af, ook al om te hoge lasten te voorkomen.

Je huis direct verkopen lukt alleen als je een makelaar inhuurt

Je huis direct verkopen kan in feite alleen als je een makelaar in de arm neemt. Al was het alleen al vanwege het netwerk waarover de makelaar beschikt en de kennis van de regio en de markt. Het is in elk geval belangrijk als je huis direct verkopen belangrijk is, te zorgen dat je huis daadwerkelijk zo snel mogelijk te koop aangeboden wordt. Hoe sneller, hoe beter. Belangrijk is wel om even de tijd te nemen om te zorgen voor een professionele presentatie. Met professionele foto’s en een sprekende tekst is de kans groter dat je huis direct verkopen gemakkelijker zal gaan. Neem daar dus wel even de tijd voor.

Bepaal een scherpe prijs voor je woning

Je huis direct verkopen lukt je bovendien alleen als je een scherpe prijs vraagt. Dat zal mensen meteen opvallen en alleen als je een scherpe prijs bepaalt voor je huis, is de kans op een snelle verkoop van je woning groot. Dat ga je merken ook, want meteen al in de eerste maand zul je dan over belangstelling geen klagen hebben. Het is dus belangrijk meteen een scherpe prijs te bepalen en niet om later met de prijs te zakken.

Organiseer een open dag en leg druk neer bij geïnteresseerde partijen

Je huis direct verkopen kan ook als je een open dag organiseert. Plan meerdere bezichtigingen op een dag. Dat heeft verschillende bijeffecten. Als geïnteresseerden merken dat er meer kapers op de kust zijn, zullen ze eerder geneigd zijn om zaken te doen namelijk. Ook bij het organiseren van een open dag kan een makelaar je prima helpen en kun je baat hebben bij zijn netwerk.

Hoe ga je je huis verkopen?

Als je je huis wilt verkopen, denk dan goed na over hoe je dat wilt gaan doen. Uiteraard kan je dat zelf doen, maar de verkoop gaat sneller en makkelijker via een makelaar. Je huis direct verkopen lukt je alleen veel minder goed dan wanneer je een specialist in de arm neemt. Dat is een ding wat zeker is. Een huis verkopen is een vak, een huis direct en snel verkopen een specialiteit. Schakel daarom meteen een ervaren makelaar in. Daarmee vergroot je de kans dat jij je woning snel kunt verkopen en je snel bij de notaris zit voor de overdracht.