Er zijn verschillende manieren om 3D printen in te zetten. Een vorm die geschikt is voor de Ultimaker S5, is die waarbij het om uitgebreide taken gaat. Dit is een klassieke vorm van gebruik van de 3D printer. Dat de printer desondanks flink compact is gebleven, maakt het juist ook extra aantrekkelijk om ermee aan de slag te gaan. De printer is net zo gemakkelijk op de werkvloer als in een hobbykamer te gebruiken. Zonder dat dit effect heeft op de kwaliteit van de prints die gemaakt zijn. Dit is wat het zo voordelig maakt.

Geschikt voor het grote werk
De Ultimaker S5 is te zien als een printer voor ondernemers. Dat komt vooral door de specifieke kwaliteiten die het model heeft. Er gelden tegenwoordig hoge eisen in de zakenwereld. Met een goede printer is hieraan te voldoen. Vooral als het gaat om de productie. In dat opzicht is het bijvoorbeeld belangrijk om 24/7 aan de slag te kunnen. Dat de S5 van onderdelen die dit aankunnen gemaakt is, maakt het ook zo aantrekkelijk. Hierin loopt deze printer flink voor in deze branche. Voor ondernemers is dit een groot voordeel. Dat maakt het aantrekkelijk.

Printen met een duidelijk doel
De Ultimaker S5 is flexibele in te zetten. Daardoor past deze eigenlijk bij elke doelgroep. Dat neemt echter niet weg dat je heel gemakkelijk kunt printen met een duidelijk doel. Het is vaak ook zo dat de S5 wordt gebruikt als productiemiddel voor complete producten. Daarnaast zijn er ook prototypes en schaalmodellen mee te maken. Ook op die manier kan je er als ondernemer veel voordeel uithalen. Een techniek zoals rapid prototyping is daarin heel belangrijk te noemen. Op die wijze is uitvoerig te testen wat de beste optie is als het om een bepaald product gaat.

Onderdeel van het proces worden
De Ultimaker S5 zorgt ervoor dat je allerlei nieuwe doelen kunt bereiken. Dat komt omdat de printer op allerlei plekken in het proces te passen is. Dat kan bijvoorbeeld al heel vroeg, wanneer de prototypes gemaakt worden. Of misschien zelfs wel nog eerder, wanneer met het eerste ontwerp aan de slag gegaan wordt. Het kan ook zo zijn dat met de S5 een hulpstuk wordt gemaakt voor de echte productie. Terwijl met de printer ook de productie als geheel voor de rekening te nemen is. Doordat de mogelijkheden zo uitgebreid zijn, is het alleen maar aantrekkelijker te noemen.

Ultimaker S5 kopen? Bezoek onze website!