Om er zeker van te zijn dat uw auto, huis- en tuinapparatuur veilig is, moeten de sloten van de garagedeur op de juiste manier worden geselecteerd.

Budgettaire overwegingen

Wanneer u de veiligheid van uw garage moet garanderen, kunt u beginnen na te denken over hoeveel u ervoor moet betalen, dan moet u de mate van veiligheid vaststellen die u echt nodig hebt. U kunt controleren op fundamentele garagedeursloten die beschikbaar zijn, omdat ze goede bescherming leveren. U kunt dergelijke elementaire handgrepen en sloten kopen voor 50 euro, maar robuuste modellen kunnen u ongeveer 100 euro kosten. Dit soort gereedschap is geschikt voor verschillende soorten garagedeuren. Ze zijn over het algemeen meer geschikt voor standaard garages die bedoeld zijn om een enkele auto te houden.

Garagesloten met verzonken handgrepen

In sommige sloten die voor garagedeuren zijn ontworpen, ontbreken verzonken handgrepen. Dit soort handgrepen vertonen een slot, dat werkt om de handgreep te ontgrendelen bij het draaien. Deze zorgen voor meer bescherming dan gewone garagedeurkrukken, die door inbrekers met kracht kunnen worden geopend. Deursloten met verzonken handgrepen voorkomen dat de garagedeur door indringers met een breekijzer kan worden opengeduwd.

Garagesloten

De reeds genoemde apparaten zijn geschikt voor garages, die geen waardevolle zaken te bewaren hebben. Toch, als je dure dingen hebt zoals een oldtimer en u houdt deze in je garage, dan is het extra geld uitgeven aan een veiliger slot zeker de investering waard. In omstandigheden als deze, is het niet het beste optie om gemeenschappelijke garagedeursloten te gebruiken, simpelweg omdat ze niet veilig genoeg zijn om waardevolle voorwerpen te beveiligen.

Extra deurgrendels

De laatste methode om uw garage te beveiligen door gebruik te maken van garagedeursloten is om extra bouten aan de deur te bevestigen. Hiermee kunnen boeven niet moeiteloos de garage in, omdat ze door veel breekpunten moeten gaan. Garage-eigenaren kiezen vaak voor deze optie boven een vergrendelingsstang, simpelweg omdat er meer bouten kunnen worden bevestigd aan een soortgelijke deurklink van een garage. Hierdoor kan het slot sneller en eenvoudiger worden geopend. Intussen moet een deurbeugel apart worden verwijderd en bij gebruik van de garage worden opgeborgen. Het is duidelijk dat dit geen oplossing is voor senioren met mobiliteitsproblemen.

De ideale optie

Verschillende omstandigheden vereisen verschillende soorten sloten. Als u de ideale optie kiest, moet u nadenken over uw uitgavenbudget en eisen.

Bezoek onze website voor advies van een slotenmaker uit Utrecht!